Anlaşmalı Boşanma Davası
Evli çiftlerin anlaşamadıkları ve evliklerinin yürütmekten vazgeçmeleri durumunda boşanma yoluna gitmektedirler. Eşlerin beraberce boşanma konusundaki isteklerini dile getirmesi ve boşanma konusunda anlaşmaları, anlaşma boşanma davası açılması için yeterli olmamaktadır. Anlaşmalı boşanma konusunda yasaların belirlediği anlaşma boşanma konusundaki tüm şartların yerine getirilmiş olması gerekecektir. İki tarafından evliliği devam ettirmemek istemeleri boşanma konusunda atılmış bir adım olsa bile yasal olarak belirtilen anlaşmalı boşanma davasının açılması konusunda yetersiz kalacaktır. Yasal olarak sorunsuz bir şekilde anlaşmalı boşanma davasının açılması için boşanma konusundaki tüm detaylar hususunda anlaşma sağlanması gerekmektedir. Ayrıca bu anlaşmanın bir sözleşme ile yasal hale getirilmesi de gerekmektedir.
Eşlerin birleri ile şiddetli geçimsizlik sonucunda boşanmak istemeleri ve ikisinin de bu konuda fikir birliği etmesi boşanma işleminin kolaylaşmasını sağlayabilir. Ancak sadece tarafların boşanmak istemesi boşanmak konusunda mahkemenin karar vermesini sağlamamaktadır. Boşanma davaları mal rejimi ve çocukların velayeti gibi farklı konuları da içermektedir. Bu sebeple anlaşmalı boşanma konusunda bir avukat tarafından detaylı olarak hazırlanmış ve yasal olarak sorunsuz bir boşanma prosedürü hazırlanmalı ve taraflar bunu imzalamalıdır. Yapılacak bu boşanma sözleşmesinde boşanmanın iki tarafından isteği olduğu yanında, mal dağılımının nasıl olacağı, nafakanın ne kadar olacağı, velayetin kime verileceği ve çocuğu görme konusundaki tarihlerin belirlenmesi konuları yer almalıdır.
Anlaşmalı boşanma davaları birçok çift tarafından hafife alınmakta ve evli çiftlerin boşanma konusundaki isteklerinin anlaşmalı boşanmaya yeteceğini düşünmektedir. Ancak anlaşmalı boşanma davasının açılması ve sonuçlanması için boşanma prosedürünün detaylı ve mahkemenin kabul edebileceği bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu sebeple de anlaşmalı boşanma avukatı tarafından bu davalarda da bilgi alınması ve özellikle boşanma prosedürünün avukatlar ile birlikte hazırlanması gerekmektedir. Ancak bu şekilde sorunsuz bir boşanma davası görülebilecektir. Tarafların kendi aralarında hazırladıkları sözleşmeler eksik ve hukuka uygun olmadığı veya tarafların sözleşmeye itiraz ettiği durumlarda davanın seyri değişebilmektedir. Bu durumların yaşanmaması ve davanın gerçekten anlaşmalı bir dava olarak kısa sürede tamamlanması için avukatlardan yardım alınmalıdır. Boşanma dilekçesinin ve boşanma prosedürünün hazırlanması konusunda avukatlardan yardım alınması da büyük önem taşımaktadır.
AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?